Підтвердження диплому при роботі в Німеччині

Якщо ви хочете працювати за фахом, то повинні розуміти, що ваш диплом повинен бути порівняний з німецьким і в принципі визнаватися дипломом. Працевлаштування студентів денної форми навчання може бути за фахом, якщо він підтверджений. Щоб перевірити цей момент, Міністерство закордонних справ створило спеціальну базу, до якої внесені всі навчальні заклади світу з позначкою, визнається їх диплом чи ні. Якщо вашого диплома немає в базі, то схема перевірки складніша.

У Німеччині є список «регламентованих професій»: щоб отримати можливість працювати в країні, таким фахівцям доведеться довчитися кілька семестрів, пройти практику і здати держіспит, отримавши свідоцтво про визнання диплома. А ось працевлаштування за кордоном студентів денної форми навчання можливо лише на часткову або сезонну зайнятість у вільний від навчання час.

Для офіційного визнання диплома необхідно підготувати пакет документів:

  • відомості про освіту і професійну діяльність в формі таблиці німецькою мовою;
  • документи про освіту: диплом, свідоцтва, сертифікати;
  • підтвердження досвіду роботи: трудова книжка, рекомендації;
  • заяву про намір отримати роботу в Німеччині;
  • закордонний паспорт або посвідчення особи;
  • заяву про те, що колись ви не подавали клопотання для підтвердження вашої кваліфікації.

Документи слід надавати в перекладі на німецькій мові в якості нотаріально завіреної копії.

Причому підтвердження диплому потрібно не завжди. Наприклад, якщо ви – лікар, ваш диплом перевіряється на знаходження в базі, після ви стаєте асистентом, проходите практику і тільки після здаєте державний іспит. Якщо інженер – досить визнання міжнародного рівня диплома для роботи за наймом. Складати кваліфікаційний іспит буде потрібно, тільки якщо ви вирішите відкрити своє бюро.

Для визнання диплому потрібно звертатися до відповідного інституту, відшукавши його в тій же базі МЗС. Там же ви знайдете список «регламентованих» професій. Якщо ваша професія не входить в список «регламентованих», заповнюється форма, після чого на вказану вами електронну адресу прийде лист з покроковою інструкцією. Процедура платна: € 200 для першого підтвердження і € 100 – для подальших / повторних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *





Отримати консультацію

Залишіть заявку і наші консультанти зв’яжуться з Вами